WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - vkládání dat do viditelných buněk

Vložení příspěvku
Předmět:
Vaše jméno: (povinný údaj) Váš e-mail:
Text:(Zbývá: 1000 znaků - povinný údaj)
Připojit ukázkový soubor:
(Maximální velikost souboru jsou 2MB.)
 Opište následující text (kvůli zneužití):  ggURj   

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
vkládání dat do viditelných buněk - diskuze na toto téma
Prosím o radu, jak vložit data z jiného excelu jen do viditelných buněk excelu.. data se vždy vloží i do buněk které jsou skryty.. má tento problém řešení?

Svobi | 9.3.2016 18:36  
 
 
V Excelu to bohužel jednoduché řešení nemá, překvapivě to ale naprosto bez problémů funguje v Open Office při použití CTRL+C a CTRL+V
Odpověď
Sabina | 3.11.2016 08:22  
 
 
Řešení to má: 1. Vyber buňky, do kterých chceš nakopírovat text 2. Stiskni Alt + ; (vybere jen viditelné buňky) 3. Kurzor teď je v první vybrané buňce, stiskni = a vyber první buňky, kterou chceš nakopírovat (např. =E5) 4. Výběr potvrď Ctrl + enter Já používám tento postup v případě, že mi více lidí vyplňuje informace do tabulky a já je pak musím překopírovat do shrnující tabulky. Tzn. že rozestup kopírovaných buněk a buněk, do kterých vkládám, je stejný. Pokud rozestupy v buňkách jsou jiné, tak si nejsem jistá, jestli to bude fungovat.
Odpověď
Matěj | 11.10.2017 09:22  
 
 
Ty si borec. Díky
Odpověď
Lubomíra | 6.3.2019 14:50  
 
 
díky, funguje to:)
Odpověď
Veronika | 14.4.2019 14:48  
 
 
Možná to někomu funguje v Open Office, možná to někomu funguje v Excelu pomocí Alt+;, mně ale nefunguje ani jeden z těchto postupů. Dá se to každopádně obejít jednoduše ještě jinak - data podle daného kritéria NEFILTROVAT (tzn. nevytvářet seznam viditelných a neviditelných buněk), ale nechat zobrazené všechny buňky s tím, že buňky, do kterých potřebuješ něco vložit, si podle toho daného kritéria SEŘADÍŠ ZA SEBOU. Tzn. k zobrazení buněk, do kterých je potřeba něco vložit, nepoužiješ příkaz "Filtry textu", ale "Seřadit od A do Z". Pak si jen najdeš příslušnou oblast, do které potřebuješ vkládat. Při použití "Seřadit od A do Z" nejsou (narozdíl od filtrování) mezi viditelnými řádky skryté řádky a vložení proběhne správně.
Odpověď
Eva | 29.4.2019 14:57  
 
 
super!
Odpověď