WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Násobení poslední hodnotou ve sloupci

Vložení příspěvku
Předmět:
Vaše jméno: (povinný údaj) Váš e-mail:
Text:(Zbývá: 1000 znaků - povinný údaj)
Připojit ukázkový soubor:
(Maximální velikost souboru jsou 2MB.)
 Opište následující text (kvůli zneužití):  ZzTAa   

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Násobení poslední hodnotou ve sloupci - diskuze na toto téma
Dobrý den, vážení příznivci Exelu. Kdo z vás by mi chtěl a mohl pomoci s tímto „problémem”. Mám v Exelu 2007 tabulku, kde se násobí ve sloupci G (G1-G50) proměnné, které přidávám do sloupce každých asi 5 dní. Jsou to kurzy akcíí, které by se měly přenést (vynásobené sloupcem D, řádek 1-50)a to tak, že vždy poslední záznam ve sloupci G se vynásobí posledním záznamem ve sloupci D a uloží se do H 50. Chtěl jsem použít pohyblivé tlačítko pro každý řádek, ale je to nad moje síly. Byl by někdo tak laskav, zkonstruoval by pro mne makro do listu tak, abych ho mohl s úspěchem přenést do dalšího sešitu? Pohyblivé tlačítko není podmínkou. Děkuji.

Havran | 10.1.2015 06:39  
 
 
Použil som makro so zápisom do bunky H50 a pripojil aj UDF funkciu. Obidva spôsoby sú v Module1 a tento prenes do svojho súboru, resp. prekopíruj. Pekný deň.
Odpověď
Karel | 10.1.2015 10:11  
 
 
Děkuji Ti velice. Nečekal jsem tak rychle a tak nádherně vyřešený problém. Mám z toho úžasnou radost !!! VBA je pro mne Čínština. Ještě jednou velký DÍKY. Karel
Odpověď
Lobo | 10.1.2015 10:17  
 
 
Další možné řešení viz soubor. Dovolil sem si využít sešit, který vytvořil kolega výše. Snad se nebude zlobit :-)
Odpověď
Lobo | 10.1.2015 10:18  
 
 
Tak ještě ten soubor
Odpověď
Karel | 10.1.2015 11:11  
 
 
Tedy klobouk dolů. Ovšem z toho jsem jeleň. Raději použiji funkci ve VBA, které ne zcela ale přeci rozumím. Ne že bych to dokázal sám, ale z přiložené funkce tak trochu chápu, tedy je mi bližší. Jen kdyby se chtěly sloupce načítat pouze do řádku 50. Nešlo by to? Ale stejně moc děkuji, že se najdou umělci, co pomohou ne umělci. Díky.Karel
Odpověď
Havran | 10.1.2015 17:45  
 
 
Výborné riešenie. Ja mám radšej UDF, a keď mám funkcie iba v svojom oddelenom súbore (Personal), nikto nemá ani potuchy ako som to dosiahol a potom to nemôže vydávať za svoje riešenie :-))
Odpověď
Karel | 10.1.2015 19:01  
 
 
Děkuji vám oběma a to moc. Přiklonil jsem se k řešení maticovým vzorcem, pro jeho snadnou variabilitu v délce sloupce. Ale i funkce je skvělá.
Odpověď