Poradna - Kalkulace ceny produktu - přiřazení jednotkové ceny k surovině vybrané z otevíracího menu
Vložení příspěvkuhlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Kalkulace ceny produktu - přiřazení jednotkové ceny k surovině vybrané z otevíracího menu - diskuze na toto téma |
Ahoj všichni. Řeším pravděpodobně jednoduchý problém, se kterým si však nevím sám rady.
Potřebuji ke kalkulaci nákladů na výrobu produktu (pizza) přiřadit automaticky cenu suroviny po výběru suroviny z otevíracího menu. Předpokládám, že by to měly být schopny řešit funkce INDEX a VVYHLEDAT, ale neumím si s nimi poradit.
https://uloz.to/file/4PtLMcJ9bKuE/kalkulace-pizza-xlsx =IF(B6="";"";VLOOKUP(B6;Tabulka1;2;FALSE)) v CZ je to =KDYŽ(B6="";"";SVYHLEDAT(B6;Tabulka1;2;NEPRAVDA)) Odpověď Pri kalkulacii si davajte cenu ako za 1 gram , pretoze nie ku kazdej pizzi bude rovnaka gramaz rovnakeho produktua a tym padom aj ceny. Takze budete ratat cenu.gram x pocet.gramov.
Urcite sa na to pozrite, dolezite je si to dobre rozmysliet ako to bude pocitat nakoniec, aby ste nemali zle najdolezitejsiu vec a to dobre nastavene ceny. Vzorec od elninoslov je na jednostku ako vzdy :) Odpověď Andrej: S tím samozřejmě počítám ;) Aspoň ale nembudu muset otrocky opisovat ceny surovin. Díky. Odpověď |