WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Prázdná buňka - podmínka

Vložení příspěvku
Předmět:
Vaše jméno: (povinný údaj) Váš e-mail:
Text:(Zbývá: 1000 znaků - povinný údaj)
Připojit ukázkový soubor:
(Maximální velikost souboru jsou 2MB.)
 Opište následující text (kvůli zneužití):  kqjRK   

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Prázdná buňka - podmínka - diskuze na toto téma
Zdravím, dokázal by mi někdo poradit s tímto problémem? Mám tabulku o dvou sloupcích, v jednom hodnoty hmotnosti, ve druhém hodnoty počtu kusů. Vždy je v daném řádku zapsaná jen jedna z těchto hodnot. Do buňky mimo tabulku chci aby mi excel vypočítal výsledek operace, kdy vydělí mnou zadanou vstupní hodnotu, hodnotou hmotnosti, nebo vynásobí počtem kusů. Problém ale je, že nevím, jak pokrýt obě tyto možnosti v jedné funkci. Otázka tedy zní: existuje nějaká funkce nebo vzorec, který by mi kontroloval zda-li je v dané buňce nějaká hodnota, a když ne, provede operaci z jiné buňky? Snad jsem to napsal aspoň trochu srozumitelně Smile díky za rady.

pidlla | 15.3.2015 21:23  
 
 
Aby jsi do jedné buňky zapisoval a rovnou to v ní počítalo to možné není.Takže do jedné buňky zapisuješ a v druhé se provede výpočet. vzorec v C2:=KDYŽ(A2<>"";A2/D2;B2*D2) buňka: A2 hmotnost; B2 kusy;C2 výpočet(vzorec);D2 -ruční zápis hodnot
Odpověď
Havran | 17.3.2015 09:34  
 
 
Zapisovanie a spočítanie v jednej bunke súčasne sa dá urobiť zachytením udalosti change, viď priložený súbor. Je to na celý stlpec A.
Odpověď