WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Měřítko buněk

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Měřítko buněk - diskuze na toto téma
Dobrý den, potřebuji poradit. Použitím nějaké mně neznámé klávesové zkratky se mi povedlo zvětšit (cca o 100%) měřítko buněk. Vizuálně jsou šířky sloupců i řádek větší, číselně mají však stále stejnou hodnotu. Vzhledem k velikosti se mi ale rozhodil tisk. Neumím měřítko nastavit zpět. Zkoušel jsem nápovědu i seznam klávesových zkratek, ale řešení jsem nenašel. Můžete mi prosím někdo poradit, co s tím? Děkuji Radek

pepe74287 | 30.9.2015 13:44  
 
 
Podivejte se v aplikaci doprava dolu :-). Dalsi moznosti je drzet tlacitko Ctrl a u toho tocit koleckem mysi.
Odpověď
Radek | 30.9.2015 14:00  
 
 
Děkuji za radu, ale nejde mi o zvětšení nebo zmenšení dokumentu. Tyto úpravy ještě zvládám. :) Jde mi o to, že se mi zvětšila šířka sloupců, aniž by se změnila jejich číselná hodnota. Např. mám sloupec šířky 10 (pixelů), který se \"záhadnou\" úpravou zvětšil na cca 20 (odhad z obrazovky), ale v nastavení zůstala stále hodnota 10. Dále se např. změnilo formátování, ale v nastavení je stále původní. Příklad: V jednom sloupci mám nastavený formát buněk jako datum (původně se tak i zobrazovalo), po \"záhadné\" úpravě je formát stejný, ale v buňce se mi zobrazuje pouze číselná hodnota. Nevím, co s tím.
Odpověď
Lobo | 30.9.2015 14:38  
 
 
Střela od boku. Koukni se jestli nemáš zapnutou volbu "zobrazit vzorce".
Odpověď
Radek | 30.9.2015 15:31  
 
 
Super! Trefa přímo do černého! :) To je ono. Stačí jeden klik a je vše zpět tak, jak má. :) Je pro to klávesová zkratka CTRL+, a já jsem se asi překlikl při nějaké standardní operaci a ne a ne to vrátit zpět. :) Každopádně díky moc za pomoc Lobo.
Odpověď