WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Vynulovací tlačítko + bez změny na ostatních listech

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Vynulovací tlačítko + bez změny na ostatních listech - diskuze na toto téma
Dobrý den, prosím Vás, nevím si rady jak vytvořit tlačítko, které by mi vynulovali jedním kliknutím zadané hodnoty (E5:E999) ve sloupci. Prosím o stručný popis. Dále netuším jak udělat, aby po tomto vynulování se mi tato změna nepromítla na list 2, se kterým je celý tento sloupec propojení. Jde o to, že skladník napíše, že přijal 5 ks ručníku (na kartě příjem), což se promítne na kartě sklad a poté vynuluje na kartě příjem, ale nevynuluje se to na kartě sklad.

Havran | 3.1.2016 06:49  
 
 
riešením je alebo nahratie (záznam) makra alebo vypnúť automatický prepočet a stláčať F9 až keď to je potrebné.
Odpověď
Milan | 3.1.2016 18:22  
 
 
Prosím o pokus, zda by to někdo dokázal :( Mělo by to fungovat takto. List 1 (příjem do skladu), list 2 (sklad). Skladník příjme 5 ks motyk, což se zobrazí ve skladě. Poté přijme novou objednávku (vynuluje příjem) a zadá nové hodnoty 8 ks rýčů a 8 motyk. Na skladě se zobrazí 13 ks motyk a 8 rýčů. Tedy po vynulování příjmu si sklad pamatuje že již má 5 ks motyk na skladě. A když skladník příjme nové zboží, tak se to přičte na sklad. :) Moc děkuji!
Odpověď
Havran | 4.1.2016 07:25  
 
 
Zvolil som radšej makro s komentárom, kde si musíš už sám upraviť svoje oblasti. Po kliknutí na tlačítko sa hodnoty pripočítajú na List2, na Liste1 sa vymažú. Dal som ti aj foto buniek zo skladu ako prilepšenie.
Odpověď