WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Evidence dokumentů vytvořených v Excelu

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Evidence dokumentů vytvořených v Excelu - diskuze na toto téma
Zdravím vystavuji si faktury v excelu a rád bych k tomu přidal evidenci již vystavených faktur. Tzn. vedení nějákého automatického seznamu, kde by byl třeba i odkaz na vystavenou fakturu v PDF k čemuž by se ještě hodilo automatické číslování. Nemá někdo nápad jak to vytvořit? Předem Díky za nápady.

Lobo | 17.2.2016 21:28  
 
 
Hm, pokud chcete vytvořit makro, poskytnul jsi málo informací. Jako nejdůležitější je vzorový soubor se kterým se bude pracovat, dále popis funkce makra (co se má kam zapisovat do databáze, jakým způsobem probíhá ukládání, jaká je cesta do zvolené složky atd.).
Odpověď
Vojta | 17.2.2016 22:55  
 
 
V příloze posílám soubor ve kterém bych to rád vytvořil. Potřebuji, aby se to co vytvořím v listu "Vystavení faktury" Automaticky uložilo a poté, aby se zapsali údaje z faktury do polí v listech "Daňová evidence" a "Souhrn faktur". (co se kam má zapsat je v souboru vidět..
Odpověď
Lobo | 18.2.2016 19:14  
 
 
Ahoj, tak sem hodil očko na ten tvůj soubor. Jelikož moc nestíhám tak sem udělal jen takový nástřel (ukládání na disk D do složky "FAKTURY", typ souboru *PDF. Jméno souboru se skládá z čísla faktury a odběratele + zápis hodnot do souhrnu faktur). V souhrnu slouží číslo faktury jako hypertext. odkaz k otevření souboru.
Odpověď
Vojta | 18.2.2016 22:04  
 
 
Ahoj, Díky! Faktura a Souhrn fungují perfektně, bylo by možné ještě něják připojit vyplňování do Evidence(Faktura s hotovostí do Hotovosti, Faktura s převodem do Banky)? Pak už by tomu k dokonalosti nechybělo nic.
Odpověď
Lobo | 18.2.2016 22:22  
 
 
Zkusim se na to podívat o víkendu. Můžeš přiložit soubor s ukázkou vyplněných polí. Nějak se v tom neorientuju. Co je považováno za výdaje? Dobropis? Popiš co se má kam zapisovat a za jakých podmínek.
Odpověď
Vojta | 19.2.2016 01:18  
 
 
Ahoj, V evidenci je příjem z Faktur. U Faktur si můžu vybrat mezi Převodem a Hotově (Vystavení faktury - A34). Placené převodem, příjem se zapíše do "Banka - příjmy", a Hotově, příjem se zapíše do "Hotovost - příjmy". Výdaje si do tabulky budu zapisovat ručně, moc jich nemám. Do sloupce "Datum vystavení" se zapíše datum vystavení faktury. "Datum zaúčtování" si vyplním sám. "Popis" bude stačit " 'Faktura' + číslo". Zůstatky a Celkový stav jsou asi jasné..
Odpověď
Lobo | 19.2.2016 18:24  
 
 
Tak sem se k tomu dostal už dnes.
Odpověď
Vojta | 21.2.2016 15:38  
 
 
Perfektní! Díky.
Odpověď
Zdeněk | 8.6.2020 01:58  
 
 
Ahoj, jsem pokročilejší, ale i tak to moc nechápu, Snažím se taky něco podobného vytvořit, ale když jsem viděl toto tak by mi stačilo jen vysvětlit jak to dát do provozu. Děkuji za odpověď
Odpověď