WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Sloučení několika souborů do jednoho

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Sloučení několika souborů do jednoho - diskuze na toto téma
Dobrý den, mám cca 40 souborů xls (pro každého zaměstnance), které mají stejnou tabulku, akorát jiná data. Jakým způsobem mohu všechna tato data dát do souhrnné tabulky, která by byla také v samostatném souboru xls? Existuje jiný způsob než kopírování z tabulky do tabulky? Děkuji za jakékoli rady.

Havran | 20.2.2016 06:48  
 
 
Napríklad spojiť všetky listy o zamestnancoch do jedného súboru , potom na samostatný list, kde je prázdna tabuľka urobiť súčet bunky napr. D5 naprieč všetkými listami "=SUM(Hárok2:Hárok6!D5)". Potom už stačí bunku iba nakopírovať do miest, kde chceme súčty. Spojenie všetkých listov 40 súborov je jednoduché pomocou makra, podmienkou je uloženie týchto súborov v rovnakom adresári. Makro je v priloženom .bas súbore, stačí ho naimportovať do zdrojového súboru.
Odpověď
Lisonkova | 22.2.2016 13:00  
 
 
Moc děkuji za radu
Odpověď
Jan Michael | 24.8.2016 11:51  
 
 
Dobrý den, Hledám možnost jak sloučit data z několika souborů xls. Všechny soubory jsou vždy uloženy v jednom adresáři ve stejném formátu. Z každého bych potřeboval zkopírovat data ze čtyř buněk - vždycky stejně umístěných. Použil jsem Vaše makro a už to je skvělý pokrok, ale stáhne mi to množství dat, které nepotřebuji(každý sešit má několik listů, kde se data opakují). Psát makra vůbec neumím a obávám se, že abych do toho alespoň trochu pronikl, zabralo by to několik týdnů. Napsal byste mi prosím jak upravit příkaz, aby vyfiltroval z každého sešitu jen jeden list(jsou v každém sešitu pojmenované stejně). Díky za odpověď
Odpověď
elninoslov | 20.2.2016 16:06  
 
 
Napr. SQL. Tu je zlúčenie 10 súborov do jednej tabuľky. Len treba dať pozor, aby sedel formát všetkých stĺpcov v tabuľkách. Ak chcete mať rozlíšené v zlúčenej Tabuľke, ktoré dáta sú od koho, tak je potrebné do všetkých tabuliek zabudovať stĺpec s menom, ako som to urobil v príklade. Ďalšie súbory si ľahko pridáte úpravou SQL dotazu. Kliknite do tabuľky, v menu Údaje - Prepojenia - Vlastnosti - tlačítko Vlastnosti pripojenia - Definícia - Text príkazu - tam na koniec pridajte pre každý súbor " UNION ALL SELECT * FROM `c:\adresár\súbor.xls`.[list$]" (bez úvodzoviek). Aktualizáciu tabuľky vykonáte stlačením "Obnoviť všetko". Potom si s dátami robte už čo potrebujete. Túto zlúčenú tabuľku nemente, tá je zdrojová, a pri ďalšej aktualizácii by to nefungovalo.
Odpověď
Lisonkova | 22.2.2016 13:00  
 
 
Moc děkuji za radu
Odpověď
pepe74287 | 24.2.2016 21:50  
 
 
elninoslov: Nebylo by jednodussi pouzit power query?
Odpověď