WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Sloučení dat z více listů do jedné tabulky

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Sloučení dat z více listů do jedné tabulky - diskuze na toto téma
Dobrý den, chtěl bych se zeptat přítomných na efektivní způsob, jak v sešitě, který má cca 300 listů, vybrat jednu konkrétní hodnotu a vložit je do jedné tabulky na separátním listě. Ta hodnota má vždy stejné umístění. Sloučení dat mi přišlo, vzhledem na množství listů, hodně pomalé, protože je potřeba na každou hodnout kliknout myší. Existuje nějaký lepší způsob? Díky

elninoslov | 7.5.2016 02:57  
 
 
Vytvorte si list Sloučení, a do jeho VBA vložte tento kód: Sub Worksheet_Activate() Dim WS as Worksheet, H(), i as Integer Redim H(1 To Worksheets.Count - 1, 1 To 1) For Each WS as Worksheets IF WS.Name <> "Sloučení" i = i + 1 H(i, 1) = WS.Cells(2, 3).Value End If Next WS With Worksheets("Sloučení) .Columms(1).ClearContents .Cells(1, 1).Resize(UBound(H, 1)).Value = H End With End Sub Píssané z pamäti z mobilu, bez vyskúšania.
Odpověď
elninoslov | 7.5.2016 15:41  
 
 
Malá úprava, pár chybičiek urobených v noci na mobile sa našlo :) Makro, ako je zrejmé, číta hodnotu Cells(2,2) čiže B2 z každého listu okrem "Sloučení". Výpis hodnôt z 300 listov u mňa trvá zlomok sekundy, a deje sa vždy pri aktivácii listu "Sloučení".
Odpověď
De Marcini | 9.5.2016 10:48  
 
 
Perfektní, funguje. Díky! ;-)
Odpověď