WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Ukládání hodnot z buňky které se mění

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Ukládání hodnot z buňky které se mění - diskuze na toto téma
Dobrý den. Nevím si rady s jednou věcí v excelu. V buňkách mám hodnoty závislé na náhodě (pro výpočet používám mimo jiné funkci =NÁHČÍSLO()). Při každém novém vygenerování náhodných čísel se proto mění. Nová hodnota však vždy přepíše tu starou hodnotu. Jde nějak tuto hodnotu ukládat? Ideálně do jiného sloupce nebo sešitu pod sebou tak, aby když se hodnota buňky změní třeba 50x tak jinde bude ve sloupci uloženo všech těch 50 hodnot které se v buňce objevili. Předem díky.

Maximus | 12.7.2016 07:26  
 
 
Dobrý den, jde to udělat tak, že se buňky zkopirují a uloží se jako hodnoty na patřičné místo.
Odpověď
Ronaldo | 12.7.2016 14:42  
 
 
Děkuji za odpověď. Tento způsob mě také napadl ale já potřebuji vygenerovat více jak deset tisíc výsledků a kopírovat je po jednom by trvalo věčnost. Na internetu jsem našel toto makro Sub SetPreviousData sheet1.Range("B65536").End(xlUp).Offset(1,0).Value =Sheet1.Range("A1") End Sub Nevím ale jak se makra používají.
Odpověď
MePExG | 19.7.2016 20:54  
 
 
Čo tak zapnúť doplnok analytické nástroje a dať si vygenerovať rovno toľko čísiel koľko je potrebné. Ak je však nejaké pravidlo(-á) pri generovaní, je to čo navrhol Rolando dať do cyklu, a ošetriť všetko čo nie je prípustné (napríklad gennerovaním ďalšieho čísla).
Odpověď