WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Komplexní podmínka - poraďte prosím vzorec

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Komplexní podmínka - poraďte prosím vzorec - diskuze na toto téma
Mám buňky A1, A2, A3. Pokud do libovolné z nich vepíši hodnotu "x", "12", "7", nebo "D", rád bych, aby se ve zbylých buňkách zobrazil text "R1", "R2", nebo "R3". Příklad: Do buňky A2 vepíši některou z fondu hodnot vizte výše. V ostatních buňkách bych chtěl automaticky zobrazit text "R2". Pokud vepíši např. "x" do buňky A3, ve zbylých 2 buňkách chci zobrazit text "R3". Prosím poraďte s podobou vzorce pro každou z buněk. Nevadí mi, že vepsáním hodnoty do buňky se v ní přítomný vzorec vymaže. Děkuji předem.

pidlla | 21.7.2014 18:11  
 
 
"Nevadí mi, že vepsáním hodnoty do buňky se v ní přítomný vzorec vymaže" -------------- Jedna ze základních věcí v excelu je ta, že do buněk obsahujících vzorce uživatel NIC nepíše. Pokud do těchto buněk chce psát, tak nemá smysl tvořit vzorce a hodnoty (text R1, R2,R3) si může zapsat ručně.
Odpověď
Ondřej Zeman | 22.7.2014 22:22  
 
 
Nesouhlasím. V mém konkrétním případě to má opodstatnění. Mám fond zaměstnanců a 3 pracoviště (R1, R2, R3). Potřebuji, aby ručním vepsáním směny dle typu (x, 12, 7, D) se automaticky propsaly v daný den ostatní pracoviště - aby se při sestavování harmonogramu nestalo, že se některý zaměstnanec vyplánuje pro více pracovišť současně.
Odpověď
pidlla | 23.7.2014 23:05  
 
 
Tvoje řešení s přpisovatelnými vzorci ma jednu dost podstatnou chybu: pokud se nějaký zaměstnanec naplánuje např.do A1 a pak to změní na jinou buňku (A2 nebo A3) dojde k vymazání vzorce z A1 a pak už se tam tebou zamýšlená hodnota (R2 nebo R3)nedoplní.Zkus změnit návrh tabulky tak, aby ses těmto problémům vyhnul.
Odpověď