WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - zmenšení výsledného xlsx souboru

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
zmenšení výsledného xlsx souboru - diskuze na toto téma
Dobrý den, prosím vás, mohl by mi někdo poradit, jak zmenšit výsledný xlsx soubor. Jde o tabulku s nastavenými filtry a definovanými poli, asi 7 listů. Nyní má soubor 22 Mb, takže při otevírání i ukládání to trvá strašně dlouho. Mohl by mi, prosím někdo poradit, jak to zmenšit a zrychlit? Děkuji.

Havran | 19.8.2014 04:16  
 
 
Súbor je mžné zmenšiť rôznymi spôsobmi: odbúraním podmienenčných formátov, overení dát, grafických objektov a pod. Z vlastnej skúsenosti poradím súbor cez ponuku Uložiť jako - Binárny zošit programu Excel, ten je optimalizovaný na rýchle načítanie a uloženie. Jeho prípona sa zmení z xlsx na xlsx a bude v niektorých prípadoch menší aj o 50% a viac.
Odpověď
Iva | 19.8.2014 15:24  
 
 
Děkuji za radu :-) Já už jsem to zkoušela - je pravda, že se soubor tak smrsknul na 7 mega, ale načítání trvá pořád strašně pomalu (máte pravdu, jsou zde podmíněná formátování a ověřování dat, ale ty tam jsou nutné pro plnou funkčnost). Pro rok 2014 toto formátování nevadilo, nevím, kde je problém teď.
Odpověď
Karel Trojan | 2.9.2014 15:32  
 
 
Zkuste odstranit buňky, ve kterých nic není. Vyberte všechny řádky od posledního řádku, kde je nějaká hodnota a dejte odstranit. Nevím proč, ale občas to hodně pomůže.
Odpověď