WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Automatické doplňování textu

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Automatické doplňování textu - diskuze na toto téma
Zdravím, Zajímalo by mě, zda je možné nějak udělat, aby když mám prázdnou buňku, do které začnu psát text, který je již obsažen v jiné buňce (klidně na jiném listě), se text automaticky doplnil. To že se text nabídne na automatické doplnění pokud již stejný text je ve stejném sloupci funguje dobře, potřeboval bych ale, aby se text nabízel na doplnění i když již je jinde, například v jiném listě. Doufám že je to srozumitelné, děkuji =)

Havran | 25.12.2014 04:19  
 
 
Predpokladám, že ide o potrebu písania opakujúcich sa fráz, názvov či odborých termínov. Dávam do pozornosti využitie systému Automatických opráv (ďalej AO). Používam to v písaní rôzych analýz (funguje to aj vo Worde)či v tipovaní športových výsledkov a písaní názvov klubov a príslušných údajov. Napr. napíšem do bunky text "svsr" a excel to 'Automaticky opraví" na "Súhrnné výsledky hlasovania podľa obvodov, krajov a za SR". Tieto AO do pamäte sa dajú dávať ručne ale aj pomocou VBAmakra ak je ich veľa, najlepšie je to ale z nejakého vopred pripraveného zoznamu.
Odpověď
Merittamon | 5.7.2016 10:32  
 
 
Díky za reakci, zkusím to, jestli mi to pomůže. Abych byla úplně konkrétní, jde mi o obsah. Píšu obsah nějakých spisů a chtěla jsem aby ten obsah (tedy různé údaje) se zároveň psal i na jiné místa stejného dokumentu - aby byly propojené určité pole, takže když v jednom něco změním, zároveň se to bude měnit i jinde - něco jako "zástupce dokumentu".
Odpověď