WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - Zastavení generování nových hodnot při změně v sešitu

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
Zastavení generování nových hodnot při změně v sešitu - diskuze na toto téma
Ahoj, v excelu používám funkce, které mi generují náhodná čísla (především RANDBETWEEN a NÁHČÍSLO). Tyto vygenerované čísla jsou zdrojem pro další výpočet. Narazil jsem ovšem na problém. Když chci s hodnotami pracovat dále (buď kopírovat na jiný list nebo do Wordu), nebo poupravit jiný vzorec, náhle se mi při změně vygenerují jiné hodnoty a výsledky, se kterými jsem pracoval jsou náhle pryč a musím pracovat s jinými. Neexistuje nějaké makro, které by zakazoval automatické generování či refresh a dalo by se generovat jen při kliknutí na tlačítko, které by vyvolalo makro pro generování nových hodnot? Děkuji za tipy, rady.

Havran | 18.2.2015 07:48  
 
 
Prepočet je možné vypnúť cez nastavenia, ale to je v tomto prípade asi nevhodné. Prikladám súbor s dvomi rôznymi spôsobmi, pozri a vyber si, keby bola priložená príloha .....
Odpověď
Jakub | 19.2.2015 11:25  
 
 
Ahoj, super něco podobného bych potřeboval. Ale potřebuji jen "celoplošně" zastavit aktualizaci sešitu a když kliknu na tlačítko, tak se hodnoty budou generovat podle toho, jaké jsou pro ně vzorce v buňkách. Vzorce jsou již napsané v buňkách, do VBA je psát nechci, jsou komplikované a nevím, jak bych to udělal. For Each cell In Selection 'místo Selection bych potřeboval stanovit pevnou oblast buněk. Tlačítko by mělo sloužit jen prostě jako refresh sešitu, který vyvolá auktualizaci buněk a tím pádem se i vygenerují nová čísla. Automatickou aktualizaci bych chtěl zastavit a vyvolat jí jen tlačítkem. Děkuju za rady.
Odpověď
Jakub | 19.2.2015 14:47  
 
 
Vyřešeno.
Odpověď
Pepe | 29.6.2015 11:03  
 
 
ako si to vyriešil ?? Tento problém mám aj ja.
Odpověď