WWW pro školy
Jak na Office - tutoriály, video návody











Vytvoř si párové triko

Poradna - označení sloupců v excelu

hlavní kategorie | zpět | + odpovědět na toto téma
označení sloupců v excelu - diskuze na toto téma
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné nějak změnit označení sloupců v excelu. Byla jsem zvyklá, že řádek byl vždy označen číslem a sloupec písmenen. Teď mám soubor, kde jsou jak řádky tak sloupce označeny číslem. Když potřebuji vyhledat položku např. v součtu, nevím, jak ji identifikovat a najít.Např. mám položku na čtvrtém řádku ve sloupci D. Normálně se zobrazí, že položka je umístěna na D4, nyní mám označeno umístění na R4C4. Potud by to snad nebyl takový problém, ale když na řádku 79 udělám součet buněk D4+D25 tak se mi ukáže, že součet se skládá z R[-75]C[1]+R[-54]C[1]...a já nevím, jak tuto informaci rozšifrovat. Jde to nějak změnit? Děkuji moc za odpověď. S.Klímová

Pavel | 11.3.2013 19:09  
 
 
Dobrý den Soňo, pravděpodobně máte nastavený Styl odkazu R1C1. Tzn. dejte: Možnosti aplikace Excel > Vzorce > Styl odkazu R1C1 (musí být odškrtnuto).
Odpověď
Soňa | 11.3.2013 22:00  
 
 
Děkuji moc...za radu. Vzhledem k tomu, že mám office ve Windows 7, tak mi chvíli trvalo, než jsem našla správnou cestu, ale když člověk ví, co má hledat, je to snadnější... Tak ještě jednou moc děkuji.
Odpověď
mirka | 11.5.2021 11:07  
 
 
Nevíte zda je možné sloupce A, B, D, ...........přejmenovat ? myslím normálním textem
Odpověď